A koreai zabálógép elment a Fővám téri Nagyvásárcsarnokba, és pont az történt, amire mindenki számított
Perecre, töltött káposzta, paprikás csirke és halászlé, mindez lefojtva csokigolyóval és kolbicével? Tzuyang megcsinálta, aztán még evett.
Perecre, töltött káposzta, paprikás csirke és halászlé, mindez lefojtva csokigolyóval és kolbicével? Tzuyang megcsinálta, aztán még evett.
Idén sem a magyar pénztárcára szabták az árakat.
Amerikai, francia és angol hagyományok is formálták azokat az ételeket, amelyek karácsonykor az asztalunkra kerülnek. És persze az orosz hússaláta.
Ha töltött káposztáját keresi, az Akácfa utcai ügyfélszolgálatra kell fáradnia.
Hogy miért eszünk karácsonykor töltött káposztát, annak a hallal ellentétben, nem sok magyarázatára bukkantunk. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy az év végi disznóvágások nyomán vívta ki helyét az ünnepi asztalon, hiszen volt bőven friss hús, kolbász, ami a káposztába kerülhetett. Némely egészségtudatosok szerint a savanyú káposzta magas C-vitamin tartalma is közrejátszhatott a dologban. Persze, hogy a téli vitaminbombából mennyi marad a komótos főzés után, azt ne firtassuk...
Karácsonykor leginkább a hagyományos fogások kapnak helyet az ünnepi asztalon, viszont a töltött káposzta vagy a halászlé elkészítése nem könnyű. Ráadásul egy adagot készíteni ezekből az ételekből szinte lehetetlen.
Ideje megbarátkoznia a gondolattal, hogy közeledik valami, amire vagy egész évben várt, vagy már túl akar lenni rajta. Az internet népe kezd ráhangolódni, és sok magyar is beszállt a buliba. Igen, abba. Nincs mese, a karácsonyi szezon ezennel elkezdődött.
A College Kids Facebook-oldalon most magyar fogásokat kóstoltattak öt amerikai diákkal, és itt aztán semmi finnyázás nem volt.
Tele lesz székkel három napon át a budai Millenáris. Úgyis, mint Csíkszék, Háromszék, Marosszék, Udvarhelyszék, Aranyosszék. Székely Fesztivál május 1-3. között 100 kézműves 1000 termékével a sajttól a szalmakalapig, sörrel, borral, pálinkával, zenével, tánccal, énekszóval, mesékkel és játékokkal.
Tudja, mi fő, sül és fortyog Közép-Európa konyháiban, és nem fél beszélni róla Robert Makłowicz lengyel gasztronómus-író.
Mindig nagy érdeklődéssel figyeljük, mely anyagaink nyerték el olvasóink tetszését. Most nem csak megnéztük, hanem közkinccsé is tesszük, melyek voltak az év legnépszerűbb receptjei. Akik eddig lemaradtak róla, jövőre is elkészíthetik.
A „káposztás hús – a magyarok címere” akkor vált a konyhánk egyik legegyedibb történelmi fogásává, amikor a török szárma, azaz töltike a savanyított káposztával frigyre lépett a régi erdélyi kemencékben. A kézfogó eredménye a világ egyik legfinomabb étele lett, ami nem maradhat el a karácsonyi asztalokról sem.
Amennyiben testtömegünk ideális, akkor az azt jelenti, hogy az étellel és itallal felvett energia nagyjából azonos a felhasznált energiával. Igaz, ez az egyensúly könnyen felborulhat. De a számolás ezesetben is kihúzhat a bajból.
A töltött káposztát sokan az egyik legjellegzetesebb magyar ételként tartják számon. Ennek ellenére csak elvétve találkozunk vele az éttermek étlapjain. Nem szólva a káposztalevélbe csavart finomság igen kiterjedt rokonságáról.